Yoga Candır

Biz (Gökçe ve Zeynep) ‘Yoga Candır’ ismimizi bir gün Bali’de yaptığımız son derece ilham verici bir yoga dersinin sonunda “Shavasana”da yatarken bulduk. 

O günden beri bizim hayatımıza can katan yoga öğretilerini, elimizden geldiğince hakkını vererek, kendimiz uyguluyor ve sizlerle Yoga Candır ismi altında paylaşıyoruz.

Biz ODTÜ’de aynı mühendislik bölümünde okuduk. Ama ilişkimiz mezun olana kadar başlamadı. Beraberliğimizin hemen başında da birlikte yogaya başladık. O günden beri Avustralya’ya göçtük, olmadı geri geldik, bir süre Bali’de yaşadık, işler bulduk, istifa ettik, evler kurduk, bozduk… Tüm bu zaman boyunca birlikte yoga yapmayı hiç bırakmadık.

Eğitmen olacağımızı bilmiyorken de böyleydi bu. Yoga her zaman kendimizin daha iyi hallerini ortaya çıkarmamıza yardım etmişti.

Eğitmen olduktan sonra işin boyutu değişti. Yoga bizi yepyeni insanlarla tanıştırdı. Birbirinden güzel, ilham verici öğrencilerimiz oldu.  Yaptığımız dersler ve eğitimler hayatımızın en önemli, en anlamlı kısmı haline geldi.

Eğitmenlik eğitimimizi Bali’de Vinyasa yoga odaklı olarak aldık. Uzun süre Asanaların biyomekaniği üzerine kendimiz geliştirdik. Spiritüel derinlik konusunda aradığımızı ise Sri Vidya geleneğinin değerli hocalarının öğrencileri olduğumuzda bulduk. Son yıllarda yaptığımız dersler Tantrik Hatha Yoga öğretilerinden besleniyor. Artık daha enerji odaklı dersler veriyoruz ve derslerin sonunda küçük Kriya meditasyonları yapıyoruz.

Önümüzde uzun bir yol var. Hayat boyu sürecek olan bir yol. Bu yolda tanıma ve paylaşma fırsatı bulduğumuz herkese şükürler olsun.

Eğer aldığımız eğitimleri bireysel öykülerimi merak ediyorsanız aşağıdaki resimlerimize tıklayabilirsiniz.

Eğer ne menem ders veriyor bunlar diyorsanız Youtube kanalımıza koyduğumuz derslere göz atabilirsiniz:  https://www.youtube.com/yogacandir

Eğer bizi seviyor, yepyeni derslerimiz görmek istiyorsanız bir de Patreon sayfamıza bakın derim: https://www.patreon.com/join/yogacandir